Chips van Lay’s – Knapperig en Lekker

Lay’s

Over Lay’s…

Lay’sHistorie> Chips

Chips van Lay’s

Merk LaysDe lekkerste chips, het grootste assortiment! Lay’s chips worden al ruim 60 jaar zorgvuldig bereid met de allerlekkerste aardappelen en de beste ingrediënten. Lay’s chips zijn er naar ieders smaak en voor elk moment van de dag. Naast de gewone chips van Lay’s is het assortiment in de loop der jaren uitgebreid met Lay’s Superchips, Lay’s Light, Lay’s Sensations, Lay’s Oven chips, Lay’s Oven Crunchy Biscuits, Lay’s Oven Crispy Thins & Lay’s Oven Pita Bites, Lay’s Sticks, Lay’s Deep Ridged en Lay’s Pops.

Lay’s gebruikt voor zijn chips alleen de beste aardappelen. Daarnaast is Lay’s voorloper op de chipsmarkt als het gaat om het continu verbeteren van zijn producten. In 2007 was Lay’s de eerste chipsfabrikant die al zijn chips in 100% SunSeed® olie is gaan bereiden, een speciale zonnebloemolie die van nature rijk is aan onverzadigde vetten. In 2010 heeft Lay’s, voor een groot deel van het assortiment, het zoutgehalte met 25% verminderd ten opzichte van de oude Lay’s receptuur. En de smaak? Die is onveranderd lekker gebleven.

Bron: Lays.nl

Historie

1853: In 1853 bakte de Amerikaanse kok George Crum bij toeval de allereerste chips. Een gast vond zijn gebakken aardappels te dik gesneden en stuurde deze terug naar de keuken. Crum sneed de aardappels toen zo dun dat ze niet meer met een vork gegeten konden worden. Deze aardappelschijfjes werden zo lekker gevonden dat ze vast op de menukaart werden gezet.

1932: In een Amerikaanse stad, Nashville, begint Herman Lay zijn eigen bedrijfje dat chips distribueert in de regio. Vijf jaar later heeft hij al 25 medewerkers in dienst. Niet lang daarna besluit hij zelf chips te gaan produceren, dit is het begin van H.W. Lay & Company, nu beter bekend als Lay’s.

1958: Je kunt het je nu niet meer voorstellen, maar eind jaren 50 had nog bijna niemand in Nederland gehoord van chips. Chips zijn pas naar Nederland gekomen toen aardappelboer Gerrard Kistemaker op zoek was naar een manier om nog meer aardappelen te verkopen. Van de Engelse chipsverkoper Frank Smith leerde hij hoe hij chips moet maken. Samen richten ze vervolgens de eerste Nederlandse chipsfabriek in Broek op Langedijk op. De naam Smiths is dan ook te danken aan een van deze grondleggers; Frank Smith. Deze fabriek wordt nog steeds gebruikt om chipjes in te maken!

Lees hier meer…

Chips

Chips van Lay’s Chips Paprika Lays Chips Bolognese Lays Chips van Lay’s – Food From Holland

Terug naar Menu Chips van Lay’s – Food From Holland