Chocolademelk van Chocomel

Chocomel

Over Chocomel…

ChocomelHistorie> Producten

Chocolademelk van Chocomel - Hollandse ProductenChocolademelk van Chocomel

Chocomel Original: Deze romige, smaakvolle chocolademelk van Chocomel is voor velen de enige echte. Altijd onweerstaanbaar. U kunt de dranken van Chocomel zowel koud als warm serveren ! ‘Lekker is met een toefje geklopte slagroom’

Chocomel is UTZ gecertificeerd. UTZ Certified is een keurmerk voor eerlijke handel en heeft als doel duurzame landbouw tot de norm te maken. UTZ Certified heeft oog voor mens en milieu. Dit betekent dat de boeren minder bestrijdingsmiddelen gebruiken en goede werkomstandigheden voor hun arbeiders garanderen. Verantwoord genieten dus!

Lees Meer

Historie

1932: Nutricia ontdekte een methode om chocolademelk langer houdbaar te maken. Hierdoor kon deze worden geïntroduceerd in de horeca, en dat gebeurde onder de naam Melcola.

1936: De naam ‘Melcola’ was al in gebruik, daarom werd Chocomel geïntroduceerd. Chocomel stuitte ook op bezwaar, maar deze bezwaren konden worden afgekocht voor 50 gulden. Dat was namelijk destijds heel veel geld!

1948: Na De Tweede Wereldoorlog ging melk van de bon en werd de productie opnieuw gestart. Chocomel kwam in de jaren ’50 ook in de winkels te liggen.

1950-1980: Chocomel was inmiddels niet meer weg te denken uit de markt en maakte een aantal iconische advertenties en campagnes die gericht waren op de heerlijke smaak. Herken je de slogans nog?

1980: Chocomel kwam in 1980 met een eigen songfestival. Fans konden het Chocomel lied ‘Shoebidoewhaa!’ inzingen in de Chocomel telefoonlijn.

1981: Een ijskoude Chocomel smaakt het lekkerst bij warm weer en dat ontdekten ze ook in de Arabische wereld. De linkerhand in het logo werd omgedraaid, omdat deze daar wordt beschouwd als onrein.

1986-1991: Chocomel maakte een aantal reclameklassiekers. Ken je ze nog?

Jaren ’90: De pakken van Chocomel waren inmiddels niet meer weg te denken uit de winkels, net als de iconische gele kleur. Daarom werd besloten dat deze gele kleur toebehoorde aan de enige èchte.

2001-2008: In 2001 nam FrieslandFoods Chocomel over van Nutricia. Zij hebben het doel de eeuwenoude kennis van chocolade te gebruiken voor de ontwikkeling van nóg lekkerdere chocolademelk. In 2008 is FrieslandFoods gefuseerd met Campina. Chocomel is vanaf dat moment van FrieslandCampina.

2013: Chocomel slaat een nieuwe weg in op het gebied van design. Een nieuwe toekomst, maar met de vertrouwde smaak van Chocomel. De enige èchte.

Bron: Chocomel

Chocolademelk

Chocomel Chocolademelk 1 liter Chocomel Chocolademelk Halfvol 1 liter Chocomel Chocolademelk Light 1 liter Chocomel Chocolademelk Dark Chocolate 1 liter

Chocomel Chocolademelk Voordeelpak 1.5 liter Chocolademelk van Chocomel Voordeelpak Halfvol 1.5 liter Chocomel Chocolademelk 6x200ml Chocomel Chocolademelk Halfvol 6x200ml

Chocomel Chocolademelk Light 6x200ml Chocomel Chocolademelk Blik 4x250ml

Terug naar Menu