Hollands Drop van Klene

Klene Drop

Over Klene…

KleneHistorie> Drop> Suikervrij

Klene

Merk KleneElke dropliefhebber is anders. Daarom biedt Klene voor ieder wat wils. De producten zijn altijd met zorg bereid, de beste ingrediënten en kenmerkend aan de volle smaak die u van Klene gewend bent.

De Geldlijn is voor wie houdt van door-eten met daarin natuurlijk de eenige echte originele Muntdrop. Voor de fijnproevers is er Mijn Persoonlijke Selectie met stevige zoute, laurier- en zoethoutdrop, vol van smaak en bereid met Arabisch Gom.
Als je lekkere drop wilt eten zonder suiker is er Klene Suikervrij. Klene biedt een ruime keuze uit suikervrije dropjes, snoepjes en keelverzorging. Zoals de bekende Zoute Ovaaltjes maar ook Muntdrop, Dropgums, Fruitmunten en Ademin. Allemaal klein van stuk maar groots van smaak.
Voor de snoepers onder ons heeft Klene Snoeperig Drop, met onweerstaanbare combinaties aan smaken van snoep & drop. Engelse Drop en Wybert maken het assortiment van Klene compleet.

Bron: Klene.nl

Historie

1876 – Het begin

Op de zolder in Rotterdam, waar hij in 1876 begon met de productie van suikerwerkschuimpjes en jujubes, zal Johannes Coenradus Klene wel eens gedroomd hebben van een groot en bloeiend bedrijf. Wat hij niet kon hebben vermoed is dat zijn naam ruim 125 jaar later nog steeds staat voor echte kwaliteitsdrop. Drop die wordt gemaakt met dezelfde passie waarmee Johannes Klene ooit is begonnen. En die passie… dat proef je.

1876 – Origineel sinds 1876

In 1866 verhuist de 24-jarige Johannes Klene van Amsterdam naar Rotterdam. Hij trouwt met een Rotterdamse en krijgt twee kinderen. Zijn carrière als fabrikant van suikerwerken en confiseur (bereider van gekonfijte vruchten) begint in 1876, aan de Korte Wijnstraat. Eerst maakt Klene vooral hard suikerwerk, zoals pepermunt. Later doet hij goede zaken met allerlei soorten snoepgoed, zoals koekjes, schuimpjes, chocolade, droppastilles en gomballen. In 1899 bedraagt de winst tweeduizend eenendertig gulden en zevenenveertig en een halve cent! Het bedrijf verhuist in 1903 naar de Bierstraat. De suikerwerken van Johannes Klene slaan aan in Nederland én in Nederlands Indië.

Drop van Klene

Klene Drop ZakgeldKlene Drop Grof Geld gemengde dropKlene Drop Steekpenningen ZoethoutKlene Drop Salmiakritsen zacht zoute dropKlene Drop ZakkenrollersKlene Drop MuntdropKlene Drop Engelse drop Royal Mix

Suikervrij van Klene

Klene Drop Zoete Zonnetjes SuikervrijKlene Drop Ovaaltjes SuikervrijKlene Drop Muntdrop SuikervrijKlene Drop Dropgums Suikervrij

Terug naar Menu