Hollandse koffie van Douwe Egberts

Douwe Egberts

Over Douwe Egberts…

Douwe EgbertsHistorie> Koffie 'Gemalen'> Koffie 'Bonen> Koffie 'Pads'

Douwe Egberts

Merk Douwe Egberts - logo

Aroma Rood is met zijn ronde, harmonieuze smaak en geurige karakteristieke aroma al jaren een begrip in Nederland. De meester koffiebranders van Douwe Egberts hebben dan ook al sinds 1753 ervaring met het branden en melangeren van koffie. Hun expertise en de liefde voor het vak vind je terug in dit pak. De altijd constante smaak geeft je dat unieke vertrouwde thuisgevoel. Waar je ook bent. Verkrijgbaar in de 250 en 500 grams verpakking.

Niet voor niets sinds 1753 de meeste verkochte koffie in Nederland.

Lees Meer

Historie

In 1753 openen Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thijsses hun kruidenierswinkel De Witte Os aan de Midstraat in Joure en leggen zo de basis voor het Douwe Egberts van nu. Egbert en Akke verkopen producten die ‘tot de genoegens van het dagelijks leven behoren’. Koffie, thee en tabak zijn de belangrijkste producten.

Op 10 januari 1755 krijgen Egbert Douwes en Akke Thijsses een zoon: Douwe Egberts. Hij trouwt in 1775 met Ymke Jacobs Visser. Rond 1780 komt hij bij zijn ouders in de zaak. En de zaken gaan goed.

Na het overlijden van zijn vrouw hertrouwt Douwe Egberts in 1791 met Lysbeth Mintjes. Op 19 februari 1806 overlijdt Douwe Egberts. Zijn vrouw zet het bedrijf voort onder de naam Firma van de Weduwe Douwe Egberts.

Tijdens de Franse overheersing in het begin van de negentiende eeuw moet iedereen een achternaam aannemen. De familie van Douwe Egberts koos in 1812 De Jong als familienaam. Het bedrijf is echter bekend geworden als Douwe Egberts en niet als Egbert Douwes. Waarschijnlijk komt dit omdat Douwe Egberts voor uitbreiding van de afzet van lokaal naar regionaal zorgde. Zijn vader beperkte zich tot de winkel in Joure en was dus alleen plaatselijk bekend.

In 1919 opent Douwe Egberts de eerste nevenvestiging, aan de Catharijnekade in Utrecht. De zakken ruwe koffie worden met paard en wagen naar de branderij aan de Catharijnekade gebracht.

In 1924 werd het geschenkensysteem van Douwe Egberts geïntroduceerd. Een succesvol systeem om de klant aan de producten van D.E te binden, want het systeem bestaat inmiddels negentig jaar en is daarmee het oudste nog actieve spaarsysteem van Nederland. Van alle huishoudens spaart 63% Douwe Egberts waardepunten en jaarlijks gaan ruim 2,5 miljoen geschenken over de toonbank.

In 1925 verschijnt het DE-zegel voor het eerst op een tabaksverpakking. Sindsdien heeft het zegel vele gedaantes gehad. Het bekende DE-zegel zorgt inmiddels voor een snelle herkenning van het merk en staat garant voor kwaliteit.

De eerste jubileumviering vindt plaats in 1928, als Douwe Egberts 175 jaar bestaat. Twee dagen lang vierde nagenoeg de hele Jouster gemeenschap feest.

In 1937 werd Pickwick geïntroduceerd. De naam is geïnspireerd uit de ‘Pickwick Papers’ van Charles Dickens.

In 1953 bestaat Douwe Egberts 200 jaar en wordt het Predicaat Koninklijk aan de onderneming toegekend.

Lees Verder

Bron: Douwe Egberts

Gemalen Koffie

D.E. Rood-Snelfilter 250gram D.E. Rood-Grovemaling 250gram D.E. Decafe-Snelfilter 250gram D.E. Rood-Snelfilter 500gram D.E. Rood-Grovemaling 500 gram D.E. Decafe-Snelfilter 500gram

Koffie bonen

D.E. Rood-Bonen 250gram D.E. Rood-Bonen 500gram

Koffie pads voor Senseo Koffiezetapparaat

D.E. Koffie Senseo Pads Regular 36 stuks D.E. Koffie Senseo Pads Mocca Gourmet 36 stuks D.E. Koffie Senseo Pads Mild Roast 36 stuks D.E. Koffie Senseo Pads Extra Dark 36 stuks D.E. Koffie Senseo Pads Decafe 36 stuks D.E. Koffie Senseo Pads Dark Roast 36 stuks

Terug naar Menu