Koeken van LiGA

LiGA Koeken

Over LiGA…

LiGAHistorie> LiGA Original> LiGA Crunchy> LiGA voor Baby's

Koeken van LiGA

Merk LigaAl sinds 1923 maakt LiGA lekkere en voedzame producten, waar generaties Nederlanders mee zijn opgegroeid. Speciaal voor de doeners, de aanpakkers, de eerste-stappen makers, de doorzetters en alle anderen die wel een beetje extra kunnen gebruiken.

Met een variëteit aan producten maakt LiGA het mogelijk een tussendoortje te kiezen dat past binnen een gebalanceerd voedingspatroon. Natuurlijk moeten onze producten niet alleen een verantwoorde samenstelling hebben maar ook lekker zijn.

LiGA biedt kleine en grotere tussendoortjes

Leefstijlen en dus ook de voedingsbehoeften van consumenten lopen sterk uiteen. Daarom hebben we van LiGA een assortiment tussendoorproducten ontwikkeld met een variatie aan portiegrootte per stuk of per pakje. Hierdoor zit er voor iedereen wat bij: voor in de schoolpauze of op het werk, vóór of na het sporten, thuis bij een kopje thee of onderweg!

Doordat de tussendoortjes per stuk of per paar biscuits zijn verpakt, zijn ze makkelijk mee te nemen. De huidige producten variëren van minimaal 95 kcal (LiGA FruitCrisp bosvruchten) tot maximaal 198 kcal per pakje (LiGA day break rode vruchten). Maar natuurlijk hoeft een pakje niet in één keer in zijn geheel te worden opgegeten. Delen of spreiden over meerdere tussendoormomenten kan ook.

Bron: LiGA.nl

Historie

1923 – Theo Neutelings grondlegger van LiGA

Directeur Theo Neutelings leerde van artsen dat de kwaliteit van bijvoeding voor kinderen onvoldoende was. Daardoor was er een relatief hoge kindersterfte. Het werd Theo Neutelings steeds duidelijker dat het produceren van een betere kinderbiscuit de specialiteit van LiGA kon worden. De grondslag voor het product LiGA Kindervoeding was dan ook het idee om de voedingsstoffen waar een tekort aan was toe te voegen aan een biscuit. LiGA Kindervoeding biscuits werden daarom volledige en evenwichtige bijvoeding voor baby’s

LiGA Kinderbiscuit

De LiGA-Kinderbiscuits kwamen in mei 1923 op de markt en werden de eerste voorverpakte biscuits in Nederland. Hierbij werd een aantal biscuits apart verpakt in een doos, wat niet alleen hygiënisch was maar ook de indruk gaf dat het een farmaceutisch product was. De kartonnen doosjes waren in een opvallend rode kleur met hierop als tekst de merknaam LIGA Kindervoeding, een gebruiksaanwijzing en de afbeelding van een kind. Het werd een groot succes en stond aan de basis van het merk LiGA zoals dat nu bekend is.

Lees verder…

 

LiGA Original

Liga Evergreen Original KrentenLiga Evergreen Original BosvruchtenLiga Evergreen Original Appel

LiGA Crunchy

Liga Evergreen Crunchy Muesli rozijnenLiga Evergreen Crunchy Muesli chocoladeLiga Evergreen Crunchy Muesli Appel-Peer

LiGA voor baby’s

Liga Eerste Stap 4 MaandenLiga Tweede Stap 6 MaandenLiga Derde Stap -Meergranen

Terug naar Menu