Snoep van Haribo

Haribo

Over Haribo…

HariboHistorie> Snoep> Drop

Haribo

Merk HariboWat met een zak suiker en een koperen ketel begon in een kleine waskeuken op de binnenplaats in een voorstad van Bonn, groeide uit tot een van de meest succesvolle en populaire kwaliteitsmerken in de zoetwaren branche. Deze voortdurende zegetocht bleef niet tot de Duitse markt beperkt: ook over de landsgrenzen heen heeft HARIBO al sinds lange tijd op indrukwekkende wijze zijn intrede in de markt gedaan: HARIBO is inmiddels wereldmarktleider op het gebied van vruchtengom en drop!

Bron: Haribo.nl

Historie

1920 – De bedrijfsoprichting

Hans Riegel, geboren in Friesdorf bij Bonn in 1893, sluit na zijn schooltijd een opleiding als snoepkoker af. Hij werkt meer dan 5 jaar bij de firma Kleutgen & Meier. Verdere carrièrestappen zijn de productielocaties in Neuss en in Osnabrück.

Na de Eerste Wereldoorlog wordt Hans Riegel vennoot van de firma Heinen in Bonn-Kessenich, die vanaf dat moment Heinen & Riegel heet. Maar al in 1920 wordt Hans Riegel zelfstandig met zijn eigen firma. In de Bergstraße in Kessenich, toentertijd nog een voorstad van Bonn, koopt Hans Riegel een huis waarin hij de eerste productielocatie inricht. Het startkapitaal bestaat uit een zak suiker, een marmeren plaat, een kruk, een stenen fornuis, een koperen ketel en een wals.

Hier, in een kleine waskeuken op de binnenplaats, begint het verhaal van het inmiddels wereldbekende bedrijf. Op 13 december 1920 laat Hans Riegel de firma HARIBO als acroniem voor HAns RIegel BOnn in het handelsregister van de stad Bonn opnemen. In 1921 trouwt Hans Riegel met zijn vrouw Gertrud. Zij wordt de eerste medewerkster van de jonge firma.

1922 – De Dansbeer aanschouwt het licht der wereld

Al in 1922 legt Hans Riegel de eerste steen voor het latere internationale succes van de firma HARIBO: hij vindt de Dansbeer uit – een berenfiguur van vruchtengom, die later beroemd wordt als de legendaire HARIBO Goudbeer…

Lees verder…

 

Snoep

Haribo GoudberenHaribo KikkersHaribo PerzikenHaribo KersenHaribo Happy ColaHaribo BananasHaribo Schuimblokken

Drop

Haribo TrekdropHaribo Jo-Jo sHaribo Bico-s

Terug naar Menu