Hollandse producten van Calvé

Calvé

Over Calvé…

CalvéHistorie> Pindakaas

merk calve logoCalvé

Hollandse producten van Calvé:
Calvé is al meer dan 100 jaar een oer Hollands merk. Of het nu om mayonaise, sladressing of pindakaas gaat, Calvé staat voor kwaliteit en de beste smaak.

Bij Calvé houden we van lekker eten en zijn we van mening dat goed eten alleen kan worden gemaakt met kwalitatieve ingrediënten. Daarom bereidt Calvé haar producten met goede en pure ingrediënten zoals vrije-uitloopeieren voor de Calvé mayonaise, oliën rijk aan goede onverzadigde vetten en heerlijk in de zon gerijpte tomaten.We maken zoveel mogelijk gebruik van duurzame bronnen en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om onze impact op het milieu te verminderen.

Meer Weten?

Historie

In 1883 werd de Nederlandsche Oliefabriek (NOF) opgericht door dhr. J.C. van Marken met als doel om olie te produceren uit aardnoten. Op 4 april 1884 werd er voor het eerst olie geproduceerd in de fabriek in Delft. De Nederlandse huisvrouw moest wennen aan dit nieuwe product, maar na een prijsvraag rondom “Het gebruik van de Delftsche Slaolie in de keuken” in 1893 won het snel aan populariteit.

Vanaf 1894 trok Delftsche Slaolie aandacht met prachtige advertenties van J. Toorop, T. Nieuwenhuis en ander bekende kunstenaars. Het eerste receptenboek van Calvé werd in 1913 gepubliceerd en twee jaar later kon men sparen voor een Calvé kom waarin je zelf mayonaise kon maken; pas jaren later begon de productie van Calvé mayonaise. De boekjes van Arretje Nof werden een geliefd spaaritem in 1926.

In 1898 fuseerde de Nederlandse Oliefabriek met het Franse bedrijf van de gebroeders Emmanuel en George Calvé tot NOF Calvé-Delft, later kortweg Calvé. De maatschappelijk verantwoorde visie van dhr. Van Marken was opmerkelijk in die tijd en bleef door de jaren heen een belangrijke waarde van Calvé; Calvé arbeiders hadden onder andere beschikking over degelijke huisvesting en pensioenvoorzieningen.

Na jarenlang slaolie en mayonaise uit aardnoten gemaakt te hebben, kreeg men in 1948 het idee om een pasta te maken van deze grondstof. Pindakaas, een broodbeleg rijk aan onverzadigde vetten en bron van vitaminen & mineralen, was zeer welkom in de magere jaren na de Tweede Wereld Oorlog.

In de jaren ’70 werd fondue een trend, de iconische flesjes saus deden massaal hun intrede. In 1985 introduceerde Calvé voor het eerst de plastic knijpfles en iets later veroverde Yofresh de harten van Nederland. Halverwege de jaren ’90 bracht Calvé halvanaise op de markt en vanaf 1996 ging Calvé over op enkel het gebruik van scharreleieren; beiden voorbeelden van verantwoorde keuzes van Calvé.

Door de jaren heen heeft Calvé ontzettend veel reclames gemaakt. Misschien herinner je nog wel “Petje Pitamientje” die Calvé Pindakaas vooral heel lekker vond, of herken je de jingle “de sauzen van Calvéee..”? Tot drie keer toe heeft Calvé Pindakaas de Gouden Loeki gewonnen, dé publieksprijs voor leukste commercial.

Bron: Calvé

Pindakaas

Calve Pindakaas 350 gram Calve Pindakaas Creamy 350 gram Calve Pindakaas met stukjes noot 350 gram Calve Pindakaas light 350 gram
Calve Pindakaas 600 gram plus 50 gram extra Calve Pindakaas met stukjes noot 600 gram plus 50 gram extra

Terug naar Menu